dissabte, 28 de març del 2009

Un musulmà salva un jueu d'una agressió al metro de Nova York

L'anomenat "Peace Train", és el titular del New York Post del 13 de desembre de 2007, en relació a una molt Bona Notícia, que ho és especialment perquè trenca un estereotip, un imaginari que en ocasions sembla impossible superar: un estudiant musulmà va defensà un grup de joves jueus en el metro novayorquès quan estaven a punt de ser agredits per un atac antisemita.

L'incident va occórer quan Walter Adler, de 23 anys, va pujar amb la seva xicota i dos amics mes en un vagó de la línea Q del metro de Nova York, que recorria el trajecte de l'illa de Manhattan fins el barri de Brooklyn. Un gruo format per vuit homes i dues dones, els va dir "Bon Nadal", i Adler i la seva parella els respongueren "Bon Hanuka", que és la festa de les llums jueva. Un dels joves de l'altre grup va obrir-se la caminsa, els mostrà un tatuatge de Jesucrist i els va dir "Bon Hanuka va ser quan els jujeus mataren Jesucrist!!", segons el diari citat. Aleshores els joves van començar a agredir-los fins que Hassan Askari, un estudiant musulmà de comptabilitat , va sortí en defensa, el que permeté a Adler accionar el fre d'emergència. 

Adler va quedar talment sorprès que en declaracions a la premsa considerà a Askari un veritable heroi. En canvi, el jove musulmà Askari considera que va fer "el que havia de fer", assegurant que és l'educació que ha rebut dels seus pares.

Deu persones van ser detingutdes després de l'agressió.

Bona Notícia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada